Radno vreme : radni dani 12 - 20h, subota 10 - 16h
  Kontakt : 011/438-3982   062/454-464     

Vesti

Edukujte se uz zanimljive tekstove naših lekara i budite u toku sa aktuelnim temama iz oblasti medicine i zdravlja.

Intervju dr Nataše Petrović: Kako i koja hrana može da utiče na zapaljenske procese?

Zapaljenje ili inflamacija je ključna odbrambena reakcija organizma na oštećenje. To je zbir reakcija koja ima za cilj da ukloni štetni faktor koji izaziva zapaljenje i da pomogne zalečenju oštećenog tkiva. Uzroci zapaljenja mogu biti fizički, hemijski faktori i infektivni agensi (bakterije, virusi i dr.)…


Intervju prof. dr Ivana Palibrk: Svrha ishrane infuzijom i koliki je njen značaj

Znamo da bez hrane i vode ne možemo. To su osnovne ljudske potrebe i osnovno ljudsko pravo. Postoje situacije kada jednostavno zaboravimo da je uzimanje hrane i vode od izuzetnog značaja za život, kada zaboravimo da osim uzimanja hrane na prirodan način, korišćenjem našeg sistema za varenje postoji i drugi način ishrane, ishrana venskim putem….


Intervju dr Emilije Nestorović: O srčanoj slabosti i kako da je na vreme prepoznate

 Srčana slabost predstavlja popuštanje srca kao pumpe, što dovodi do nemogućnosti srca da obezbedi adekvatno snadbevanje kiseonikom i hranljivim materijama udaljena tkiva i organe. Veoma je često i ozbiljno oboljenje za koje ne postoji definitivno izlečenje, objašnjava za portal N1 dr Emilija Nestorović, kardiolog Načelnik odeljenja za transplataciju srca UKCS…


Intervju prof. dr Nebojše Lađević: Vrste bola i kako ih lečiti: Jedan je posebno zastupljen

Bol je neprijatan senzorni i emotivni doživljaj vezan za aktuelnu ili moguću traumu tkiva. Bol se može podeliti na više načina i to po dužini trajanja, prisustvu ili odsustvu karcinoma, po lokalizaciji, kao i da li zahvata više unutrašnje organe ili je više ispoljen na koži, objašnjava za portal N1 prof. dr Nebojša Lađević. 


Intervju prof. dr Nebojše Lađević: Šta sve leči terapija bola?

Potrebe za terapijom bola sve su veće jer su brojni pacijenti. A i zbog napretka tehnologije sada postoji mogućnost da leče stanja koja ranije nisu mogli poput hroničnih bolova u kolenu, kuku, donjem delu leđa, ramenu ili određene vrste kancerskog bola.


 

Intervju ass. dr sci. med. Milana Radovanovića: Ovo su simptomi karcinoma bubrega!

Od raka bubrega češće oboljevaju muškarci od žena, a stopa javljanja raste s godinama i dostiže svoj pik između 60 i 70. godine. Pitali smo ass. dr sci. med. Milana Radovanovića, specijalistu urologije sa Klinike za urologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kako da na vreme prepoznamo simptome koji ukazuju na ovaj malignitet.