Radno vreme : ponedeljak - petak od 12 to 20h
  Kontakt : 011/438-3982   062/454-464     

ASTRA MEDICA TIM ZDRAVLJA – ISHRANOM DO BOLJEG ZDRAVLJA I IZGLEDA

Prvi korak ka zdravom životu pravite Vi.
A dok telo i psiha zajedno kreću na put, mi smo tu da Vam put ka zdravlju učinimo lakšim.
Naš tim čine posvećeni lekari specijalisti sa dugogodišnjim kliničkim iskustvom.
Astra Medica tim zdravlja nudi stručnu pomoć u smanjenju prekomerne telesne težine, održavanju postignutih rezultata i u usvajanju novih navika koje će Vas učiniti zdravijim, zadovoljnim i svesnijim važnosti promena.
Nudimo individualni pristup u izradi reduktivnih i medicinskih dijeta uz stručno praćenje i tumačenje biohemijskih analiza pre i tokom procesa redukcije telesne težine.
Individualni pristup pacijentu baziramo prema životnim navikama, genetskim predispozicijama, godinama života, kao i eventualnim pridruženim bolestima koje osoba ima, poput: dijabetesa, hipertenzije, poremećene funkcije štitaste žlezde, poremećenog lipidnog statusa, gastritisa, anemije, bubrežne insuficijencije, kaheksije ili maligne bolesti.
Princip rada Astra Medica tima zdravlja se bazira na korekciji telesne težine bez fokusiranja na brojanje kalorija. Uz jačanje imunološkog statusa pacijenta, otklanjamo konstantan osećaj umora i radimo na povećanju životne energije i unapređenju stila života.
Prateći najsavremenije trendove u medicini i nutriciji nudimo i uslugu izrade jelovnika na osnovu nutrigenetičkih testova. Nutrigenetički testovi  se rade jednom u životu i daju nam dragocene podatke o ključnim  genima koji su uključeni u regulisanje balansa energije u organizmu kroz metabolizam masti i šećera. Na osnovu rezultata testa predlaže se način ishrane koji odgovara Vašem genetskom profilu i koji će najefikasnije dovesti do željenih rezultata.
Prvi pregled u Astra Medica ordinaciji, osim uzimanja detaljne anamneze, podrazumeva i merenje, procenu stanja uhranjenosti, određivanje procenta masnog tkiva, mišićne mase i viscelarne masti.
Astra Medica tim zdravlja vrši i osnovni internistički pregled u toku kog sagledavamo Vaše zdravstveno stanje i otkrivamo eventualne pridružene komorbiditete, u skladu sa kojima kreiramo individualnu reduktivnu ili medicinsku dijetu.
Naš pristup u lečenju gojaznosti je multidisciplinaran. Tokom trajanja tretmana obezbeđujemo praćenje endokrinologa, kardiologa i psihologa.
Mi smo ono sto smo nasledili hromozomima, ali smo i ono sto odaberemo da budemo.
Oslušnimo sebe i odaberimo zdrav stil života, Astra Medica tim zdravlja je uz Vas.


Nutrigenetički testovi

Test se obavlja jednostavnim uzorkovanjem krvi iz vene, a može se raditi i iz uzorka bukalnog brisa (bris koji se uzima sa unutrašnje strane obraza).
Za ovaj test nije potrebna posebna priprema i možete ga uraditi bilo kada u toku dana.

Nutrigenetika je nauka koja proučava povezanost između gena i ishrane.
Nutrigenetički testovi su pomoć u izboru prave i efikasne dijete, režima ishrane i vežbanja prilagođeni Vašim individualnim potrebama.

Genetičkim testiranjem moguće je otkriti koji način ishrane najviše odgovara Vašem organizmu – ishrana prema genotipu, koji tip vežbanja i rekreacije je najefikasniji za Vas.

Naučne studije su pokazale da dijeta zasnovana na genotipu postiže veće, efikasnije i dugotrajnije rezultate u procesu gubitka telesne mase u poređenju sa dijetom koja se sprovodi prema slobodno izabranom, nasumičnom ili sveopšte popularnom režimu ishrane.

Lekari

DR TATJANA BRKIĆ

SPECIJALISTA ANESTEZIOLOGIJE, REANIMATOLOGIJE I INTENZIVNE MEDICINE SUBSPECIJALISTA MEDICINE BOLA ASTRA TIM ZA PRAVILNU ISHRANU

DR NATAŠA PETROVIĆ DENČIĆ

SPECIJALISTA ANESTEZIOLOGIJE, REANIMATOLOGIJE I INTENZIVNE MEDICINE ASTRA TIM ZA PRAVILNU ISHRANU